nonstopwriting.nl

NonStopWriting

Webredactie, Tekst & Communicatie

Over mij

Rachel van de Pol schrijft sinds 2009 vanuit haar eenmanszaak NonStopWriting. Een toepasselijke naam want schrijven is wat ze het liefst doet. Wil je weten hoe NonStopWriting is ontstaan? Lees het in haar blog.

Voor ze de freelance pen inklom, studeerde ze Taal & Cultuurstudies en behaalde ze een Master in Internationale betrekkingen in historisch perspectief aan de Universiteit van Utrecht. Geen journalistiek dus. Maar toen ze eenmaal haar zinnen op het schrijfvak had gezet, spijkerde ze zichzelf bij via een vrijwillige stage bij Reed Business en een thuisstudie Journalistiek en nieuwe media.

Via haar stage bij Reed Business rolde ze in een freelance klus bij de website Dokterdokter.nl. En het balletje rolde verder, naar Nursing. Toen ze voor het meidenblad Fancy een aantal ingestuurde artikelideeën mocht schrijven, was ze om. Ze koos definitief voor het freelancerbestaan. Inmiddels heeft ze een gevarieerd portfolio opgebouwd, van webredactie tot copywriting. Haar expertise als (web)redacteur ligt op de volgende vlakken:

Doelgroepgericht

Rachel heeft een goed inlevingsvermogen in verschillende doelgroepen. Ze weet hoe ze diverse lezers kan bereiken en prikkelen, van zakenlui strak in pak tot losgeslagen pubers. Daarnaast is ze goed in staat om haar teksten aan te passen aan verschillende omgevingen: social media, blogs, online magazines of corporate websites.

SEO-proof

Rachel schrijft voornamelijk voor het web. Ze weet hoe ze toegankelijke online content  in een SEO-proof jasje moet maken. Ze heeft met verschillende CMS-systemen gewerkt. Van HTML beschikt ze over een goede basiskennis. Web analytics vormen een belangrijke bron om de effectiviteit van haar teksten te meten en te verbeteren.

Brede kennis

Rachel vindt nagenoeg alles interessant. Naar haar idee is met de juiste invalshoek van ieder onderwerp een pakkend verhaal te maken. Haar kracht ligt bij het toegankelijk maken van ingewikkelde (wetenschappelijke) informatie voor het grote publiek.

Photoshop

Rachel erkent de kracht van het beeld. Daarom streeft ze altijd naar een optimale afstemming van foto en tekst. Momenteel volgt ze de meesteropleiding Photoshop, voor  complexe, creatieve beeldbewerkingen draait ze haar hand niet om.delen
Deel Facebook
Deel op twitter