nonstopwriting.nl

Archive | januari, 2012

 

Lees dit als je niet van handtassen houdt

26-1-12 | Door Rachel 6 reacties

Ik ben een vrouw en hou niet zo van handtassen. Toen ik dit laatst aan mijn mannelijke freelance collega’s vertelde, keken ze me aan alsof er een pootje ontbrak aan mijn extra X-chromosoom. Want ja, je bent toch een vrouw en elke vrouw heeft honderd tassen. Nou, ik niet.

Ik heb er één. Gekocht op de dag dat één van mijn beste vriendinnen ging trouwen. Ik had mijn jurk al aan en kwam erachter dat ik niet één draagbare (lees toonbare) handtas had. Dus op de fiets naar de H&M gesjeesd en een witachtig exemplaar gekocht dat nog steeds mijn enige handtas is. Hij is ronduit lelijk, wat ik ook regelmatig krijg te horen. Waarom ik geen nieuwe koop? Omdat ik het liefst helemaal geen handtas draag.

Irritant jutenzakje
Ik wil me vrij rond bewegen in plaats van dat de hele avond zo’n jutenzakje als een kleffe luiaard om me heen hangt, en tijdens het dansen ineens tot leven komt om fanatiek om me heen te zwaaien en blauwe plekken op mijn lijf te slaan. Ik zou hem natuurlijk op een kruk kunnen leggen, maar dan ben ik bang dat mijn spullen gestolen worden. Of dat ik hem vergeet. Dit zijn reële angsten. Geloof me, het is niet leuk om je eigen telefoon te bellen om die door Mehmed beantwoord te horen. Nooit meer wat van gehoord.

Barre realiteit
De barre realiteit is dat je als vrouw niet om een handtas heen kunt. Waar laat je anders je portemonnee, telefoon en huissleutels? Zeg niet dat deze spullen in je broekzak kunnen. Sinds de komst van de skinnyjeans, stretchrokjes en grote smartphones is dat een hachelijke onderneming geworden. Behalve dat het niet lekker zit, ziet het er ook nog eens uit of er aambeien op je bovenbenen groeien. Ik kan natuurlijk altijd een baggy skatebroek dragen, maar ik weet niet of ik en mijn omgeving daar nu zo blij van worden.

Alternatieven
Anyweg, ik had het hier dus zo met mannelijke collega’s over, die natuurlijk constant instemmend en vol begrip meeknikten met mijn klaagzang, en gezamenlijk dachten we: ‘hier moet een oplossing voor zijn!’ Er zullen vast meer vrouwen zijn die net als ik een onderhuidse afkeer hebben voor schepsels die moeiteloos avonden lang zelfs hengselloze handtassen (uiteraard passend bij hun kleding) onder hun oksel of in hun hand bij zich dragen, omdat we hier zelf niet toe in staat zijn. En daarom snakken naar een alternatief.

Al snel hadden we twee oplossingen bedacht.

1: De dijshaker
Een afklikbaar tasje om je dijbeen à la Lara Croft voor onder rokjes of jurkjes. Aan de buitenkant van een comfortabele band zit een met rits afsluitbaar vakje voor je telefoon en geld.  Aan de binnenkant zit een houder voor een minidolk en infrarood lippenstift in één. Je weet maar nooit wanneer je op het spoor komt van een schat die de wereldvrede op het spel zet, en je schurken moet bevechten.

2: De laarsinfiltrant
Een tasje dat je of om je enkel binnen je laars gespt, of indien mogelijk met klittenband aan de binnenkant van je laars bevestigd. Deze mogelijkheid is afhankelijk van de bekleding van de laars. Uiteraard is er bij de laarsinfiltrant ook opbergruimte voor telefoon, geld en minidolk/infraroodlippenstift. De laarsinfiltrant is bij zowel skinnyjeans als jurkjes en rokjes een geschikte optie. Een toepassing van deze constructie in gympen is wensbaar, maar over de haalbaarheid hiervan kan ik nog geen uitspraken doen.

Gadgetprofessor
Wat ik nu alleen nog nodig heb, is een gadgetprofessor die deze “tassen” voor me wil ontwikkelen. Bij deze een oproep. Trek jij je, net als ik, het lot van duizenden lijdende vrouwen over de wereld aan die avond na avond bukken onder het gewicht van hun handtas en heb je de benodigde know how om de dijshaker en laarsinfiltrant te ontwikkelen? Stuur dan een mail naar rachelvdpol@gmail.com. Over patent, winstverdeling en dergelijke ben ik bereid gunstige afspraken te maken. En voor aanvullingen op mijn ideeën, bijvoorbeeld uitbreiding van de high tech snufjes, sta ik open.